De 4 fases van teamontwikkeling – een introductie

De reis van het leiden van teams door alle fasen van teamvorming, kan ingewikkeld en veeleisend zijn. Als leider speel je een cruciale rol in het navigeren door complexe situaties en teamwork. Er zijn 4 fases in teamontwikkeling en in elk wordt een andere leiderschapsstijl gevraagd. Hoe kun je leren teamleden aan te moedigen en hen te motiveren tot ongekende succesniveaus? Welke ontwikkeling heb je zelf te maken om dit rolmodel te kunnen zijn?

In de twee decennia dat ik trainingen geef op het gebied van leiderschap, coachingsvaardigheden of vitaliteit, vind ik dit altijd een fascinerend moment. Je ziet een team voor je ogen ontwikkelen.

Met behulp van het Tuckman-model voor teamontwikkeling, kun je interpreteren wat er in jouw team gebeurt. Het model schetst een vaste opeenvolging van vier fases: vorming, storming, norming en performing.

Als leidinggevende is het belangrijk om te weten in welke fase jouw team zich op dit moment bevindt. Het is eenvoudiger om problemen te identificeren en te beslissen op welke gebieden van teamontwikkeling je je moet concentreren als je je bewust bent van de ontwikkelingsfase van je team. 

In de komende blog serie lees je meer over teamontwikkeling en wat jij als executive of leider kan doen om het team te ondersteunen.

Fase 1:
Vorming

De start is gemaakt. Er wordt een grapje gemaakt. Het ijs is gebroken. In termen van teamontwikkeling zit zo’n groep in fase 1 ‘Vorming’. Mensen gaan zich vrijer voelen en zich meer openlijk uitspreken. Er wordt al snel duidelijk wie het voortouw neemt, wie wat stiller is, de luis-in-de-pels en wie de grapjas is. Als leider is het belangrijk om in deze fase de kaders te stellen, gedragscodes af te spreken en veiligheid te bieden.

Fase 2: Storming

Door naar fase 2 ‘Storming’. Dit is een cruciale fase. Hierin gaat het schuren en knetteren. Er ontstaan conflicten, gedoe.. Je kunt het zien als de puberfase van een team. De leider wordt uitgedaagd. Vaak wordt ik als executive coach of team coach er bij gevraagd in deze fase van teamontwikkeling.

Fase 3:
Norming

Het kan er flink aan toe gaan in fase 2. Uiteindelijk zijn conflicten er om er beter uit te komen met elkaar. Het geeft een kans om gezamenlijk tot een verdieping te komen. Fase 3 heet daarom ook ‘Norming’. Samen bepaalt het team de normen voor succes; zowel op relationeel als op inhoud niveau.

blog volgt binnenkort

Fase 4: Performing

En als je ooit in een team hebt gezeten dat in fase 4, dan weet je wat de kracht is van goede samenwerking. Fase 4 ‘Performing’ kenmerkt zich doordat alles op rolletjes loopt, ieder gunt elkaar het succes en het is een opeenstapeling van werkplezier.
Toch is het echter zelden eenvoudig om tot een goed presterend team te komen. Aan het roer van deze reis staat een leidinggevende, wiens rol in elke fase dynamisch mee-evolueert.

blog volgt binnenkort

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen in een programma van executive coaching? Zodat je leert hoe je mee kunt ontwikkelen en het beste uit je teams kunt halen? Graag vertel ik je meer hierover in een vrijblijvend gesprek.

Marijne van den Kieboom

Marijne van den Kieboom

Executive Coach, Leiderschapstrainer en Psycholoog. Ik empower missie-gedreven organisaties en leiders, zoals jij.
nl_NLNederlands