Intervisie voor teams

Je werkt met een groep mensen op hetzelfde niveau. En je wilt tijd maken om te reflecteren op je werk. Zodat je een klankbord aan elkaar kunt hebben. Reflecteren, elkaar adviseren, van elkaar leren. Onder deskundige begeleiding.

Dat kan. Met begeleide intervisie

Marijne met groep coachees

Wat is intervisie?

Dat is een professionele uitwisseling tussen medewerkers die werkzaam zijn in hetzelfde vakgebied. Dat kan op elk niveau zijn, dus als leidinggevenden onderling of als collega’s.

Het doel van intervisie het bevorderen van de deskundigheid van de betrokkenen en de kwaliteit van het werk te verbeteren. De onderwerpen kunnen onder andere zijn: het inhoudelijke werk, leiderschapsvraagstukken, professionele ervaringen, belemmerende gevoelens en overtuigingen, organisatieveranderingen en ontwikkelingen en vragen eromheen.

Intervisie is inspirerend, verdiepend en gericht op ontwikkeling op 3 niveaus:

  • individueel niveau,
  • teamniveau
  • organisatieniveau.

Je kunt zelf een intervisie groep samenstellen, bijvoorbeeld vanuit hetzelfde bedrijf. Of je zoekt een groep bij elkaar rond een professie of onderwerp. Denk daarbij aan een beroep als POH-GGZ of intervisie rondom leidinggeven. Een intervisiegroep bestaat uit minimaal 3 personen en maximaal 8 personen.

De intervisiegroep biedt hiervoor een veilige en inspirerende omgeving die het professioneel leervermogen stimuleert en met de focus te werken aan oplossing en ontwikkeling.

Waarom is intervisie uw investering meer dan waard?

Door de vele en snelle ontwikkelingen in deze huidige tijd, moeten werknemers (op diverse niveaus) ervoor zorgen dat ze deze kunnen bijhouden. Door (bij)scholing en intervisie kunnen goede werknemers behouden blijven voor de organisatie en dat de minder ervaren (jonge) werknemers leren op de werkplek en zo nodig bijgeschoold worden. Intervisie speelt een cruciale rol in de veranderende arbeidsmarkt. Medewerkers kunnen via intervisie hun professionaliteit verder verstevigen.

Voor bedrijfsleven, onderwijs en de zorg

Intervisie voor teams, is de aangewezen ontwikkeling methodiek om medewerkers te informeren over ontwikkelingen in het werk en de noodzaak van scholing. De intervisiebegeleider of -coach kan de deelnemers motiveren en begeleiden om uiteindelijk zelfsturende intervisie groepen op te zetten en te begeleiden. Zo wordt reflectie op het functioneren door de hele organisatie gefaciliteerd en ontstaat er een lerende organisatie.

Training Persoonlijke Effectiviteit 2018

Investering

Afhankelijk van den samenstelling van de groep en het aantal deelnemers wordt er uitgegaan van een tarief voor 3-uur intervisie, inclusief hand-outs en voorbereidingstijd voor € 690.- (excl. 21% btw en km vergoeding).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Ik deel hier onder andere opkomende evenementen, mijn favoriete vakliteratuur, en recente blogposts.

Je kunt op elk moment uitschrijven. Voor meer details zie het privacy beleid.
nl_NLNederlands