Achterhaal de vraag achter de vraag – Webinar ICM

Thema: Kom tot de Kern.

Het groeiringenmodel dat je helpt tot de kern van een vraag te komen, en dat je kunt gebruiken in je praktijk bij het coachen.

Bekende coachthema’s zijn leren omgaan met stress, balans vinden tussen werk en privé, grenzen stelen, meer zelfvertrouwen ontwikkelen en minder perfectionistisch zijn. Maar welke kernvraag zit daarachter? Als je dat weet, versnel je als coach de entreefase van je coachtraject aanzienlijk.

Marijne van den Kieboom en Ellis Buis schreven er een boek over: Kom tot de Kern.

De bijzondere kracht van dit boek zit ‘m in het onderzoeken van de zonzijde én de schaduwkant van de persoonlijkheid. Want daar waar het pijn doet, zit vaak de winst. Dat onderzoek doe je laag voor laag, met een 3D-instrument dat het groeiringenmodel heet. Het model bestaat uit een kern met een aantal lagen eromheen, die het resultaat zijn van de interactie met de omgeving. Met dit model zie je hoe de ringen met elkaar in verbinding staan in verleden, heden en toekomst, en hoe ze elkaar laag op laag beïnvloeden. Dit webinar stelt je in staat de route naar persoonlijke groei van je client te verdiepen en te versnellen.

Programmapunten

  • Wat is het groeiringenmodel?
  • Hoe helpt dit model mij zicht te krijgen op het ontstaan van de persoonlijkheid?
  • Hoe geef ik de entreefase van een coachtraject snel en professioneel vorm?
  • Welke verrassende vragen en opdrachten helpen een coachvraag scherp te krijgen?
  • Hoe weet ik of een coachvraag bij mij past?

Sprekers

portret marijne

Marijne van den Kieboom combineert verdiepende vragen met de juiste dosis lef. Al 15 jaar werkt zij als executive coach, psycholoog en leiderschapstrainer. Marijne onderzoekt en bevraagt haar coachees met de verhalen die ze zichzelf vertellen en helpt ze tot nieuwe inzichten te komen. Van ambitie naar actie.

portret Ellis

Ellis Buis is trainer en coach met een schrijftalent. Ze maakt complexe materie behapbaar door te selecteren, structureren en prettig te formuleren. Ze is master practitioner NLP en co-auteur van de bestseller Hoe-boek voor de coach.

Praktische informatie

Datum: 10 juni 2022
Doelgroep: voor coaches in opleiding, pas afgestudeerden coaches en geïnteresseerden.
Online: via zoom
Capaciteit: 75 – 150 deelnemers

Vorm: interactief, ervaringsgericht, ruimte voor vragen.

Picture of Marijne van den Kieboom

Marijne van den Kieboom

Executive Coach, Leiderschapstrainer en Psycholoog. Ik empower missie-gedreven organisaties en leiders, zoals jij.
nl_NLNederlands